Renovate for Family Gatherings!

The aim in this renovation was to create an energy efficient home where family gatherings could occur. The existing garage was transformed to a living space. A two story addition made room for a new garage and exercise room, as well as a bedroom and bath, with a sun-room. A local architect, and engineers, were able to work with Synergy to develop the plans for the project. The challenge was draining, which needed drastic improvement. A a new french drainage system was installed on the house perimeter, along with waterproofing to protect the crawlspace and living areas. The roof was patched, and surrounding soils were re-contoured to protect the house while new roof structures were built.  Two catch basins were formed across the front of the house to direct drainage away from the structure. A larger opening was cut for a PVC crawlspace access enabling the installation of a new HVAC system in the crawlspace. Interior framing was corrected, and ceilings would be raised to 10 feet on the first floor, with 9 foot ceilings on the upper level. Threatening trees were removed from the immediate area of the new house. The exterior was completely renovated. Old cultured stone was removed, and a new look was added to the front entry, along with roof areas.